Vi som jobbar här

Maa Studio skräddarsyr team för varje enskilt projekt. Vissa personer återkommer i flera projekt och vissa plockas in för enskilda nedslag. Maa Studio drivs av Magdalena Malm.

  • Magdalena Malm

    Magdalena Malm är curator och konsult för utvecklingsfrågor inom kulturområdet. Hon har bland annat utfört uppdrag för ArkDes, Riksarkitekten, Kulturdepartementet, Kungliga konsthögskolan och medverkade i den statliga utredningen Från kris till kraft. Återstart efter Corona. Magdalena är tf generalsekreterare och medgrundare till branchorganisationen Bildkonst Sverige, Hon var fram till 2019 direktör för Statens konstråd och innan dess grundade och drev hon konstplattformen MAP, Mobile Art Production. Magdalena har curaterat utställningar bland annat på Moderna Museet, Venedigbiennalen och på Iaspis.

  • Tidigare medverkande i projekt

  • Joanna Zawieja

    Joanna Zawieja arbetar som curator och arkitekt med fokus på kulturdriven stadsutveckling. Hennes arbeten spänner över alla skeden - från tidiga förstudier så som campusplaner, kartläggningar av befintliga kvalitéer samt curatoriella program i utvecklingsområden, till ombyggnation och nybyggnation i befintliga miljöer med fokus på lokal delaktighet.
    Joanna har lång erfarenhet av att skapa samverkan mellan offentliga institutioner, det nationella och lokala civilsamhället samt kulturaktörer för att stärka en lokalt förankrad samhällsutveckling. Hon tar en aktiv roll inom arkitektur- och samhällsutvecklingsdebatten, inte minst som återkommande föreläsare, moderator samt gästredaktör och kritiker i bransch- och dagspress. Sedan 2014 arbetar Joanna på Statens Konstråd där hon ansvarar för området Stadsutveckling.

  • Klas Ruin

    Klas Ruin är tillsammans med Ola Broms Wessel ansvarig för arkitektkontoret Spridds verksamhet sedan 2005 inom arkitektur, stadsbyggnad, ny- och ombyggnad av kultur och kyrkofastigheter och utställningar. Klas var ansvarig arkitekt för är den nyligen invigda St Paulskyrkan för Stockholms Stadsmission vid Mariatorget, nominerat till Kasper Salinpriset 2022.

  • Joakim Lyth

    Joakim Lyth är Kreativ ledare för Wingårdhs arkitekter i Stockholm och Malmö. Joakim har en bred kompetens och bidrar med lång erfarenhet som uppdragsansvarig för stadsutvecklingsprojekt, ansvarig för omvandling av kulturhistoriska miljöer och märkesbyggnader. Joakim är också associerad lektor för utbildningen Of Public Interest som drivs av Jonas Dahlberg på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

  • Michael Cronstedt (fd Johansson)

    Michael Cronstedt är konsult inom kulturområdet med bred kunskap om kulturpolitiska strukturer på kom-munal, regional och nationell nivå. Michael har skrivit en rad rapporter för olika organisationer på kulturområdet, bland annat bransch- och arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst. Han var verksamhetsledare för intresseorganisationen Länsteatrarna i Sverige mellan åren 2018-2022.

  • Thomas Borén

    Thomas Borén är professor vid Kulturgeografiska institutionen, Stockholms universitet. Fokus i hans forskning är på strategisk samhällsplanering och kulturens roll i urban utveckling. Genom ett antal forskningsprojekt med fältstudier i Sverige och olika delar av Europa har urban policy och planering undersökts i relation till kultur och kulturaktörer för att förstå hur utvecklingsidéer sprids inom och mellan städer, hur de anpassas och utformas givet lokala förutsättningar och möjligheter.

  • Dominic Power

    Dominic Power är professor i kulturgeografi vid Stockholms universitet. Han är en ekonomgeograf som främst sysslar med relationerna mellan kultur och ekonomi, och den ekonomiska geografin för innovation, entreprenörskap och samtida ekonomiska förändringar. Mycket av hans arbete har berört kulturella och kreativa näringar och kulturekonomin.